למי מתאים
הטיפול?
טיפול טבעי
אוסטאופתיה היא תורת אבחון וטיפול במגע הקושרת בין מבנה הגוף ותנועתו החופשית לתפקוד התקין שלו. לאוסטאופת שיטות ייחודיות לאבחון מקור הכאב והמחלה וטיפול יעיל ועדין בהם. זו שיטה טבעית בטוחה ויעילה הפועלת להעצמת בריאות הגוף ע"י עידוד מנגנוני הריפוי הטבעיים שלו.

כאבי גב
מחקרים מראים ש-80% מהאוכלוסיה תסבול מכאבי גב בשלב כזה או אחר במהלך החיים, ושכאבי גב תחתון הם הסיבה השניה בשכיחותה כגורם לפניה לרופא המשפחה.
רוב כאבי הגב התחתון יעברו מעצמם אחרי מספר שבועות, אך אצל רבים כאבי הגב התחתון חוזרים ונשנים עם מופעים אקוטים ברמות משתנות. לכאבי גב יש השפעה משמעותית על איכות החיים והם גורם משמעותי להיעדרות מהעבודה, ולפגיעה בתפקוד במשפחה ובחברה. מחקרים מצאו שלכאב כרוני קשר עם חרדה, דכאון ושינה מועטה.
למה אנחנו סובלים מכאבי גב?
ישנן הרבה סיבות שונות להופעת כאבי גב, ואם אנחנו מעוניינים בטיפול יעיל ובמניעתם עד כמה שניתן, חשוב שנבין את הסיבה להיווצרותם אצל כל אדם באשר הוא.
מלבד המקרים בהם הסיבה לפגיעה ברורה כמו בטראומה או פציעה, לפעמים נדמה שכאבי הגב מופיעים ללא כל סיבה או בגלל סיבה זניחה יחסית. במקרים כאלו האוסטאופת מתבונן מקרוב על ההיסטוריה הגופנית של האדם, בחיפוש אחר חבלות ופגיעות, מחלות רקע, אורח חייו, עבודתו ופעילותו, במטרה למצוא רמזים אשר יסבירו את הופעת הכאב.
הטיפול האוסטאופתי בכאבי גב
- "מה כואב"? לאבחן ולזהות עד כמה שניתן את הסיבה לכאב, בין אם זה מתיחה בשריר, פגיעה במפרק, בלט או פריצת דיסק וכדו'
- "למה כואב"? להבין למה כאב מופיע אצלך, ולהתחקות אחר שורש הבעיה. לעיתים הגב רגיש לפגיעה בגלל מגבלה באזור אחר.
- לטפל בשורש הבעיה בהתאם לאבחנה האינדיבידואלית של המטופל כדי לשכך כאב ולהביא לריפוי משמעותי לאורך זמן.

כאבי ראש
כאב ראש הוא אחת מ-5 התלונות השכיחות ביותר בפניה לרו_פא המשפחה. כ- 80% מהאוכלוסיה סובלים מכאב ראש לפחות פעם אחת בשנה. ניתן לחלק את כאבי הראש לראשוניים ומשניים.
כאבי הראש הראשוניים הם כאלו אשר הגורם האטיולוגי אינו ברור ובהם כלולים מיגרנה, כאב ראש תעוקתי (Tension Type Headache) וכאב ראש מקבצי (Cluster Headache) וסוגים נדירים יותר של כאבי ראש. בקבוצה המשנית יש כאבי ראש אשר הגורם להם ידוע, והטיפול בו מביא להפסקה של הכאב, כגון: כאבי ראש הקשורים לסינוסים, כאבי ראש כתוצאה מפגיעה במפרקי הלסתות, פגיעה תוך מוחית, וכאבי ראש הקשורים למבנים שונים בפנים: עיניים, שיניים, שרירים ועצבי הגולגולת. עם זאת הסיבה השכיחה ביותר הגורמת לכאב ראש מסוג זה הינה מחלה ויראלית חולפת כגון שפעת או דלקת של דרכי הנשימה העליונות.
מיגרנה
מיגרנה היא כאב ראש ראשוני בעל אופי התקפי והתחלה הדרגתית, הנמשך באופן טיפוסי 4-72 שעות. כ-16% מהאוכלוסיה סובלים בישראל ממיגרנה, בנות כפול מבנים ובשני שליש מהמקרים קיים סיפור משפחתי. רוב חולי המיגרנה אינם מאובחנים ולכן אינם מטופלים כראוי. בקרב אלו שאובחנו הרוב אינו נוטל טיפול תרופתי מונע למרות הפגיעה באיכות החיים. האבחון הוא קליני.
מאפייני הכאב:
- כאב חד צדדי המופיע באזור הרקה, המצח או העין
- בעל עוצמה בינונית עד גבוהה
- בעל אופי לוחץ ומועך, כאשר מתעצם הופך לכאב דופק ופועם הכאב מוחמר במאמץ, מונע תפקוד תקין
סימפטומים:
- חוסר תיאבון וחולשה כללית
- בחילה והקאה
- רגישות לאור ולקול (Photophobia, Phonophobia)
- רצון לשכב בחדר חשוך (Clinophilia)
- דחיה מריחות (Osmophobia)
- רגישות יתר של עור הקרקפת
- פגיעה בריכוז ובכושר העבודה
אאורה(Aura) – הפרעה עצבית חולפת המקדימה מיגרנה או מלווה אותה ומתבטאת בכתמים בראיה, ליקויים בשדה הראיה, טשטוש ראיה, הזיות ראיה(אורות בוהקים)
האאורה היא תופעה היכולה להתבטא גם תחושתית בצורת עיקצוצים בגפיים העליונות והתחתונות או מוטורית בצורת בעיה בשיווי המשקל, בדיבור או כחולשה מוטורית. 25% מהאנשים החווים מיגרנה יחוו אאורה.
כאב ראש תעוקתי – Tension Type Headache
כאב זה הוא השכיח ביותר מבין כאבי הראש הראשוניים, ונוטה להופיע בגילאי 20-40, מעט יותר אצל בנות מבנים וללא רקע משפחתי. לעיתים כאב זה מופיע כבר בנערות, ואפילו בילדות ויכול להופיע גם לאחר גיל 60.
נמצא שאנשים הסובלים מכאב ראש תעוקתי יש חולשה יחסית של זוקפי הצוואר לעומת המכופפים ושהם נוטים לסף כאב נמוך כתוצאה מסטרס, חוסר פעילות גופנית ותחזוקת גוף לקויה, שתתבטא בשרירים רגישים למישוש בחגורת הכתפיים.
מאפייני הכאב
- כאב ראש דו צדדי
- בעל אופי לוחץ ובצורת קסדה או רצועה היקפית הדוקה
- עוצמת הכאב נמוכה והוא עובר לרוב עד 24 שעות
- מתחיל בחלק האחורי של הראש ויכול להתקדם עד לארובות העיניים
- מתגבר במהלך היום ומתעצם בערב
- מקור הכאב מיופציאלי בשרירי העורף, הצוואר והשכמות
הטיפול האוסטאופתי בכאבי ראש
האוסטאופתיה רואה את האדם כמכלול/מערכת אחת בעל/ת כוחות ריפוי פנימיים, אשר כל חלקיו – הגופני והנפשי – קשורים ומשפיעים אחד על השני. אבחון המקור לבעיה הוא השאיפה הראשונה על מנת שיתאפשר ריפוי מלא וממושך, ולא רק כיבוי זמני של הסימפטומים – כאבי הראש.
האוסטאופת קושר בין מבנה הגוף לתפקודו ומאבחן את מערכת השלד באיתור אחר מגבלות תנועתיות, אסימטריה, ומתח רקמתי, אשר משפיעים על איזון מערכת העצבים והובלת הנוזלים ופוגעים בהתמודדות של הגוף עם סביבתו החיצונית והפנימית.
האבחון לא מתמקד רק בראש, אלא בגוף כולו בחיפוש אחר המקור לבעיה שיכול להסביר את הסיבה לכאבי הראש.
זה יכול להיות בגלל פגיעה בתנועתיות בסיס הגולגולת וחוליות הצוואר והגב כתוצאה משחיקה או טראומה, חוסר איזון מבני בעמוד השדרה כתוצאה מאסימטריה במפרקי האגן, לקות בתנועתיות הצלעות והסרעפת בגלל יציבה לקויה המובילה לנשימה לא נכונה, ואפילו גירוי המגיע ממערכת "מרוחקת" כמו מערכת העיכול או הרבייה הפוגע באיזון העצבי והולכת הנוזלים התקינה של הגוף.
זו האחרונה חשובה במיוחד מאחר ופעמים רבות אנו מוצאים גודש בבסיס הגולגולת ובמוצא בית החזה המנקזים את הנוזלים מהראש והגוף כולו. אזורים אלו רגישים לשינויים במבנה הגוף התפקודו ולכן נוטים "לפצות" עליהם.
הטיפול ניתן בהתאם לאבחון האינדיבדואלי של המטופל וכולל שחרור המפרקים המוגבלים בתנועה והגמשת הרקמות הנוקשות, במטרה לאפשר לגוף את התנועתיות החופשית לה הוא זקוק כדי לרפא את עצמו ביעילות.

הריון ולידה
הטיפול האוסטאופתי בזמן ההריון הוא ליווי עדין ומקיף לתמיכה בשינויים שאת חווה בגופך. האוסטאופת עוזר בשיפור התנועה של מפרקי הגוף בכלל ובמפרקי האגן בפרט כדי להקל על הכאב שלך ולאפשר את הכנת האגן ללידה טבעית ללא מגבלות על גולגולת העובר. האוסטאופת מאבחן את השלד ובוחן אם חוסר התנועה הוא כתוצאה ממגבלה בשלד עצמו, באיברים הפנימיים או ברקמות החיבור ביניהן כתוצאה מטראומה בעבר, הפרעה ביציבה או התאמה לקויה.בזמן ההריון גוף האישה עובר שינויים אנטומים ופיזיולוגים נרחבים כדי לאפשר את גדילת העובר בחלל הרחם. שינויים אלו כוללים פעילות הורמונלית מגוונת המאפשרת עלייה בנפח הנוזלים, שינויים במבנה ומנח הגוף, והעתקת מרכז הכובד של הגוף.
לגוף יש את היכולת המופלאה להתאים את עצמו לשינויים אלו אך לעיתים מסיבות שונות הגוף אינו מצליח לעשות את ההתאמה הנדרשת. כתוצאה מכך נוצרים עומסים במקומות שונים בגוף אשר אינם בנויים לכך, וכאב והפרעה בתפקוד עלולים להופיע. יציבות וגמישות הן התכונות הנדרשות לגוף האדם לתפקוד מכני תקין. כאשר הן מאוזנות הגוף יודע להתמודד כראוי עם השינויים הפנימיים והחיצוניים שהוא עובר.
הורמון הרלקסין מופרש בהריון ותפקידו לאפשר תנועת יתר לעצמות האגן ושאר הגוף. זה עלול להגביר תנועה היכן שתנועת יתר כבר נמצאת ולהוביל לדלקת וכאב(סימפיזיוליזיס למשל).
בכל זמן רגיל כאשר אנו חווים כאב בלתי נסבל אנחנו יכולים להיעזר בטיפול תרופתי כדי להקל על הכאב והדלקת, אך בזמן ההריון כאשר לא ניתן להשתמש בתרופות מסויימות יש למצוא פתרון טבעי להפרעה בתפקוד ולכאב והאוסטאופתיה יודעת לעזור ביעילות בזה.למעשה, ההריון הוא זמן מצוין להתבונן על אחד העקרונות המשמעותיים באוסטאופתיה – השפעת מבנה הגוף על תפקוד ובריאות האדם. כאשר הגוף גמיש ומאוזן השינויים הרבים העוברים עליו בהריון עוברים בצורה חלקה ונעימה. אך אם הוא אינו מאוזן השינויים והעתקת מרכז הכובד בשלבים השונים בהריון עלולים להיות מאתגרים. טראומה פיזית או לידה קשה בעבר, יציבה לקויה או מצב נפשי ירוד משפיעים לרעה על היכולת של הגוף לעשות את ההתאמות הנדרשות בהריון ועלול להוביל להפרעה בתפקוד וכאב. הטיפול האוסטאופתי בראייתו ההוליסטית, יודע לזהות את מקור הבעיה ולטפל בה בעדינות ובדיוק, כדי לתת לגוף קרקע נוחה יותר לגדילת הרחם ולשינויים השונים שההריון מביא איתו וכדי לאפשר לידה קלה.

אוסטאופתיה לתינוקות
מעבר התינוק בתעלת הלידה בדרכו לאויר העולם הינו מעבר צר הגורם ללחץ אדיר על גוף התינוק ואיבריו הרכים. הלחץ הזה גדל עוד יותר כשמדובר בלידה קשה והוא יכול לגרום למצוקה לתינוק ולאם, לשינויים במבנה השלד ולפגיעה ברקמות הפנימיות. לחצים אלו משפיעים על העובר בזמן הלידה באופן שקשה לאמוד כיוון שהתינוק אינו יודע לתקשר את מצוקתו, ומכשירי הבקרה, על אף פיתוחם המדהים, אינם יודעים לתת לנו את התמונה המלאה על בריאותו.
האוסטאופת מיומן לזהות מתחים פנימיים שאינם נראים לעין ויוצרים אסימטריה של הגולגולת והגוף. במקרים רבים מתחים אלו מפעילים לחץ על מערכת העצבים והובלת הנוזלים ועלולים להתבטא בתופעות שונות כמו:
- קשיי יניקה
- טורטיקוליס/העדפת צד
- ריפלוקס
- קוליק / גזים
- חוסר שקט / בכי ללא הפסק
- עיכוב התפתחותי
- אסימטריה של הגולגולת והגוף
האבחון האוסטאופתי בתינוקות:
הטיפול האוסטאופתי בתינוקות עדין וממוקד, ואפשרי כבר מהימים הראשונים לאחר הלידה ובמיוחד אם היתה התערבות בלידה (ניתוח קיסרי, ואקום). הטיפול בתינוקות יעיל במיוחד מאחר והפגיעה טריה יחסית וקל יותר לזהות ולאבחן אותה, ולכן לרוב אפשר להבחין בשינוי כבר לאחר 2-3 טיפולים.
האבחון והטיפול מתבצע בידי האוסטאופת המיומנות, כשהתינוק שוכב על שולחן הטיפולים או מוחזק בידי ההורים, ואף בזמן הנקה.
האבחון מתמקד באיתור אסימטריה תנועתית ומתח רקמתי במפרקי השלד, ובמיוחד באגן ובגולגולת (קרניו-סקרל) אשר נותן לנו מבט פנימה אל הגוף להבנת מנגנון הפגיעה וטיפול יעיל בו. אזורים אלו נתונים פעמים רבות לפגיעה בגלל הצירים החזקים אשר דוחפים את גוף העובר החוצה לאויר העולם. הגולגולת נתונה לפגיעה שכיחה מאחר והיא אשר מובילה את גוף העובר החוצה מהרחם. מבסיסה יוצאים עצבים רבים האחראים על שרירי הצוואר, הלשון, והבליעה, ועצבים אשר אחראים על האיזון העצבי של מערכות הנשימה העיכול והחיסון. פגיעה באזור זה יכולה להסביר תופעות שכיחות אצל תינוקות כמו ריפלוקס, העדפת צד, קשיי יניקה וחוסר שקט.
הטיפול האוסטאופתי בתינוקות:
שחרור ואיזון מפרקי הגולגולת והאגן(קרניו-סקרל) עומד בבסיס הטיפול האוסטאופתי בתינוקות כדי שהעצבים העוברים בסמיכות לאזורים אלו יהיו משוחררים, וכדי לאפשר זרימה חופשית של נוזל המוח והשדרה האחראי על הזנת מערכת העצבים והתפתחותה התקינה. לצד אלו, חוסר האיזון יכול להופיע גם במקומות שונים בגוף בהתאם לסיפור ההריון והלידה, והטיפול מתקיים בהתאם לאבחון הפרטני של כל תינוק ותינוק.
ריפלוקס תינוקות
פליטות אצל תינוקות הן חלק טבעי מתהליך למידת האכילה והאכלה של התינוק והאם, בין אם הוא יונק מהשד או מהבקבוק. לרוב הפליטות חולפות מהר, אך אם זה לא עובר זה עלול להוות מוקד מתח עבור התינוק והאם ואף להפריע בעליה הרצויה במשקל התינוק ולהתפתחותו התקינה. אחת הסיבות השכיחות לפליטות מרובות אצל תינוקות היא ריפלוקס תינוקות.
מה זה? ריפלוקס (החזר קיבתי-וושטי) הוא עליה של תוכן חומצי מהקיבה לוושט, אשר עלול לגרום לפליטה או הקאה. תוכן הקיבה הוא חומצי וצורב את רירית הוושט והגרון.
- סימנים / סימפטומים
- פליטה או הקאה לאחר האכילה, גם כשעה אחרי סיומה
- חוסר נוחות, אי שקט ובכי סביב האכילה
- הקשתה לאחור של הגוף והראש
- גרעפסים "כלואים"
בריפלוקס סמוי לא נראה פליטה אלא נשמע עליה של התוכן לגרון, חוסר נוחות ובליעה חוזרת
למה זה קורה? רפלוקס נגרם מהפרעה בתפקוד השסתום השרירי שבין הוושט לקיבה. תפקיד השסתום הוא למנוע עליה של תוכן מהקיבה לחלל הוושט והפה.
אצל תינוקות השסתום ממשיך להתפתח גם לאחר הלידה, מיקומו ומבנהו ממשיכים להשתנות בשבועות הראשונים לחיים, ולכן אינו מצליח לאטום באופן מלא את חלל הקיבה ולמנוע חזרה של תוכן מהקיבה לוושט ולחלל הפה.
בנוסף, השכיבה הממושכת של התינוקות והזווית בין הוושט לקיבה תורמות אף הן לחזרת התוכן מהקיבה לוושט. אם הפליטות מרובות ומופיעות לאחר כל אכילה יש כנראה הפרעה בתפקוד השסתום.
הרפואה האוסטאופתית מוצאת סיבות נוספות להפרעה בתפקוד השסתום, אשר יכולות לנבוע ממהלך הלידה ובמיוחד אם היתה ארוכה וקשה.
מעבר התינוק בתעלת הלידה בדרכו לאויר העולם הינו מעבר צר הגורם ללחץ אדיר על גוף התינוק ואיבריו הרכים. הלחץ הזה גדל עוד יותר כשמדובר בלידה קשה והוא יכול לגרום למצוקה לתינוק ולאם, לשינויים במבנה השלד ולפגיעה ברקמות הפנימיות, כגון:
- בית החזה, הצלעות והסרעפת – אשר עוטפת את הוושט והקיבה – עלולים להיפגע במהלך הלידה ולגרום למתח ולחוסר איזון אשר יפריעו לתפקוד השסתום והקיבה.
- בסיס הגולגולת נתון ללחץ מתמשך בלידה ועלול להיפגע ולהשפיע על התפקוד התקין של עצב הואגוס המעצבב את הוושט והקיבה.
כמו כן מנח העובר ברחם עלול ליצור מתח מוגבר וחוסר איזון ברקמות הפנימיות ולהפריע לתפקוד התקין של מערכות הגוף השונות.
הטיפול האוסטאופתי בריפלוקס תינוקות
הטיפול האוסטאופתי בתינוקות בטוח, עדין וממוקד, ואפשרי כבר מהימים הראשונים לאחר הלידה ובמיוחד אם היתה לידה קשה או שכללה התערבות (ניתוח קיסרי, ואקום). הטיפול בתינוקות יעיל במיוחד מאחר והפגיעה טריה יחסית וקל יותר לזהות ולאבחן אותה, ולכן לרוב אפשר להבחין בשינוי כבר לאחר 2-3 טיפולים.
האוסטאופת מיומן באיתור מגבלות תנועתיות בשלד התינוק ומתחים פנימיים בגופו, אשר עלולים לגרום להפרעות שונות כמו ריפלוקס.
איתור הרקמה הבעייתית והטיפול בה מאפשרים לגוף להתארגן מחדש בצורה נוחה וללא מתחים. מערכות הגוף השונות מתפקדות בצורה קלה יותר והתינוק ישן, מעכל ומתנועע טוב יותר.
הטיפול האוסטאופתי יעיל בטיפול בריפלוקס תינוקות ומטפל בשורש הבעיה כדי לאפשר ריפוי משמעותי וממושך. הוא מהווה פתרון מצוין למי שמבקשים לטפל באופן טבעי וללא תרופות בהפרעה שכיחה זו אשר עלולה להוות מטרד משמעותי, ובמצבים מסוימים להפריע להתפתחות התינוק ושגשוגו.

הגיל השלישי
אוסטאופתיה בגיל השלישי ובכאבי פרקים
מטרת הטיפול האוסטאופתי בגיל השלישי היא לשמר עד כמה שניתן את התנועתיות של מפרקי הגוף, להקל בכאבים השונים ולקדם בריאות. אפשר לראות את הגוף כמכונית הדורשת תחזוקה ושימור ככל שהיא מתיישנת. האוסטאופת מטפל באדם כמכלול ולא רק בסמפטומים, ולכן הטיפול יכול לעזור במגוון רחב של בעיות וכאבים. מטרת הטיפול האוסטאופתי היא לשחרר מתחים ופגיעות שהצטברו בגוף לאורך השנים, כדי לשפר את תנועתיות המפרקים וזרימת הנוזלים לכל חלקי הגוף. התוצאה היא לרוב שיפור בהיבטים רבים ושונים של הבריאות. רוב האנשים יחוו טראומה, חבלה, תאונת דרכים או פציעת ספורט בשלב כלשהו של החיים. לא תמיד אנחנו מודעים למשמעות הפגיעה בזמן אמת, במיוחד אם איננו חווים כאב משמעותי, אך האוסטאופת המיומן יודע לזהות פגיעות כאלו גם שנים לאחר שהתרחשו ולהבין את מנגנון ההשפעה שלהן על הגוף כולו.
פגיעות אלו יכולות לגרום למפרקים להיות יותר פגיעים לשינויים ניווניים, ולעייפות יתר בגלל שהגוף משקיע יותר אנרגיה בהפעלתו בפעולות החיים השגרתיות. נפילות שכיחות יותר כשאנחנו מזדקנים. עם הגיל, רקמות הגוף הופכות פחות גמישות ולכן היכולת של הגוף להתאושש מנפילות וחבלות הולכת ופוחתת. הכאב והמגבלה נמשכים יותר זמן מנפילה שבעבר היינו קמים ממנה צ'יק צ'ק. זה עלול לייצר מתחים מתמשכים בגוף, שלא רק שיכולים להחריף פגיעות קיימות אלא אף לייצר בעיות חדשות.
דלקת מפרקים ניוונית (אוסטאוארטריטיס)
הדלקת אופיינית לגיל הזהב והארכת תוחלת החיים הביאה לעליה משמעותית בשכיחותה. היא פוגעת בכ-70% מהנשים ובכ-60% מהגברים מעל גיל 65 ושכיחה יותר אצל נשים מעל גיל 50. היא מאופיינת בהתקפים חוזרים, והסובל חווה החמרה והקלה לסירוגין בהתאם לתנאים הסביבתיים ולאורח חייו.
סימנים וסימפטומים:
כאב ונוקשות, במיוחד בבוקר או לאחר מנוחה מתמשכת וחוסר תנועה נפיחות ואדמומיות של המפרק עייפות וכאב לאחר מאמץ יכול לפגוע בכל מפרק אך מפרקי כפות הידיים, הגב, הירכיים והברכיים נוטים להיפגע יותר
הטיפול האוסטאופתי:
הטיפול האוסטאופתי משפר את זרימת הדם והנוזלים במפרקים ומאפשר תנועתיות קלה יותר. שחרור מתחים ופגיעות ישנות אשר כבר התמקמו בגוף יאפשרו למפרקים לנוע בצורה מאוזנת, שווה וקלה יותר. תנועתיות טובה יותר של המפרקים יאפשרו לגוף להשתמש בפחות אנרגיה לפעולות היומיום השגרתיות, ובכך לנתב את האנרגיה הזמינה למערכות הגוף השונות הדורשות אותה.

טראומה ושיקום
רוב האנשים יחוו טראומה, חבלה, תאונת דרכים או פציעת ספורט בשלב כלשהו של החיים.
לא תמיד אנחנו מודעים למשמעות הפגיעה בזמן אמת, במיוחד אם איננו חווים כאב משמעותי, אך האוסטאופת המיומן יודע לזהות פגיעות כאלו גם שנים לאחר שהתרחשו ולהבין את מנגנון ההשפעה שלהן על הגוף כולו.
פגיעות אלו יכולות לגרום למפרקים להיות יותר פגיעים לשינויים ניווניים, ולעייפות יתר בגלל שהגוף משקיע יותר אנרגיה בהפעלתו בפעולות החיים השגרתיות.
מתי מומלץ לגשת לאוסטאופת?
- לאחר תאונת דרכים מסוג צליפת שוט
- לאחר תאונת דרכים בה הבדיקה הרפואית מוצאת שהכל "תקין", אך בכל זאת יש כאבים
- לאחר פציעה בה יש עיכוב בפרק הזמן המקובל להחלמה
- לאחר פציעת ספורט שמסרבת להחלים
- לאחר ניתוח, כאשר מרגישים שהגוף "לא חזר לעצמו"
- כאשר יש צלקת ניתוחית אשר מכאיבה, או יוצרת הידבקויות בחלל הבטן או האגן

פציעות ספורט
כולנו אוהבים לעשות ספורט, הוא מחזק את הגוף שלנו ומשפר את תפקודו, תומך בנפש, גורם לנו להרגיש נפלא ומעצים את תחושת ה Wellbeing שלנו.
זה לא משנה אם זו ריצה או שחיה, רכיבה או טניס, יוגה או פילאטיס, חשוב שנהנה מהפעילות הגופנית שאנו עושים כדי שנוכל להתמיד, ולהפיק את המיטב ממנה.
בין אם אתם חובבנים או מקצוענים, אתם חשופים לסיכון של פציעות הקשורות לספורט שבו אתם עוסקים, ואוסטאופתיה מתאימה ביותר לטיפול בפציעות אלו.
כולנו חווים כאב על רקע פעילות ספורטיבית, ואף אחד מאיתנו לא רוצה לעצור ולנוח. הכאב מוביל להגבלה בתנועה והגוף מגיב אליה ע"י יצירת פיצויים כדי שנוכל להמשיך בפעילות שלנו במינימום השקעת אנרגיה. היכולת של הגוף ליצור פיצוי על גבי פיצוי מוגבלת, וכאשר מפרק מסויים או שריר/גיד/רצועה מתפקדים באופן לא מיטבי קיים סיכון גדול יותר לפציעה, יצירת פיצויים ופציעה חוזרת.
לאוסטאופתיה יתרון כפול בטיפול בפציעות ספורט:
- אבחון מדויק של המקור לבעיה – מציאת הגורם לבעיה והטיפול בו יוביל לטיפול יעיל אשר יפתור את הפגיעה בפרק זמן קצר, ולא יהיה רק "כיבוי סמפטומים" לפרק זמן מוגבל.
- טיפול מנואלי מקיף לשיפור תפקוד הגוף – כרפואה מנואלית הוליסטית אשר רואה את המטופל במרכז, שחרור ואיזון הרקמות "התקועות"; הגמשת המפרקים, שחרור השרירים ורקמת החיבור והנעת האיברים הפנימיים, יוביל לחילוף חומרים משופר ולשיקום מהיר יותר מפציעה.
מאותן הסיבות טיפול אוסטאופתי משמר מומלץ מאוד כתחזוקה לעוסקים בספורט כדי לשמור על הגוף גמיש ולהפחית את הסיכון לפציעות. ולראיה ספורטאי עלית מקבלים טיפולי אוסטאופתיה בשגרה וסביב הכנה לתחרויות.
פציעות ספורט נפוצות :
- דלקת/קרע בגידים המסובבים של הכתף (Rotator Cuffs)
- מרפק טניס (Tennis Elbow)
- דלקת בגיד האכילס
- מתיחה בשרירי המפשעה
- נקעים חוזרים בקרסוליים
- דורבן/Plantar Fasciitis
- שברי מאמץ

הפרעות עיכול
בעיות עיכול תפקודיות כמו צרבות וריפלוקס, קושי בבליעה, ועצרות כרונית נפוצות מאוד. לרוב, לאחר שהרופא שלל
מחלה חבויה שיש לטפל בה,המטופל מתבקש ליטול תרופות לטווח ארוך להקלה בסימפטומים. שורש הבעיה נותר ללא אבחון וטיפול, והמטופל מניח שעליו ללמוד לחיות עם זה. לאוסטאופתיה ידע עשיר בהבנת מערכת העיכול ונסיון רב באבחון המקור להפרעה
וטיפול יעיל בה. טיפול אוסטאופתי יכול להיות הפתרון עבור מי שמחפש מענה טבעי ללא תרופות לבעיות העיכול שלו. כאוסטאופתים אנחנו סבורים שהמבנה של הגוף – מערכת השלד ורקמת החיבור – משפיע על התפקוד התקין של הגוף היכולת של הגוף להתמודד בצורה טובה עם הפרעות חיצוניות ופנימיות, ולהישאר בריא.
מגבלה או נוקשות בתנועתיות המפרקים והאיברים הפנימיים כתוצאה מטראומה, שחיקה, מחלה, דלקתיות, יציבה לקויה או מצב נפשי ירוד עלולים להפריע למנגנוני הריפוי הפנימיים של הגוף לעשות מלאכתם נאמנה, להפריע לגוף לשמור על בריאותו, ולהוביל עם הזמן להיווצרות הפרעה בתפקוד ולכאבים.
כתובת
יובלים אזור משגב | כפר נטר
טלפון
052-4234797
דואר אלקטרוני
ohadosteo@gmail.com